Jan 30

Ai toate premisele sa reusesti

Tags: ,
Ai toate premisele sa reusesti

Am o veste excelenta pentru tine. Indiferent care este situatia in care te afli acum, oricat de greu ti-a fost la un moment dat sau iti este in acest moment, daca altii au reusit, si tu poti. De ce spun asta?

Pentru ca orice abilitate de care ai nevoie pentru a reusi in viata se poate invata. Dar mai intai de toate e nevoie sa accepti un lucru: tu esti singurul responsabil pentru ceea ce se intampla in viata ta. Pentru reusitele sau esecurile tale, pentru ceea ce e bun si pentru ceea ce mai putin bun. Dupa ce inveti sa iti asumi constient responsabilitatea propriei vieti, totul devine mult mai simplu.
Spuneam ca orice abilitate se invata. Uita-te in jur. Gaseste pe cineva care este foarte bun intr-un anumit domeniu. Si acum gandeste-te: si aceasta persoana a fost intr-o zi nepriceputa. A existat un moment in care habar nu avea sa faca ceea ce face acum cu excelenta.

Decide care este lucrul pe care ti-l doresti cel mai mult. Scrie-l. Cat mai concret, cat mai precis. Apoi, fa o lista cu abilitatile de care ai nevoie pentru a reusi. Clasifica-le de la cele pe care le ai cel mai putin dezvoltate catre cele pe care esti foarte sigur. Analizeaza abilitatile la care ai scorul cel mai mic. Care este cea mai importanta pentru realizarea obiectivului tau? Incepi de la ea. E important sa incepi de la abilitatea cea mai importanta pentru tine, la care esti cel mai slab. Pentru ca ea te tine pe loc in acest moment. Atunci cand ameliorezi cu 20% ceva la care esti slab vei obtine rezultate mult mai evidente, decat atunci cand ameliorezi cu acelasi procent de 20% ceva la care esti deja bun.

Eu iti doresc mult succes!

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
  1. Pingback: 4 lucruri pe care le putem invata cu totii de la Simona Halep

    […] engleza.  Cu doar cateva luni in urma, Simona era foarte dura cu ea insasi atunci cand gresea. Dar a invatat ca in tenis, ca si in viata e in regula sa mai si gresesti uneori, iar acum e mult mai indulgenta cu […]

Leave a Comment

reset all fields